Teron blogi 2013

9.11.2013

20. SENIORILAULAJAMESTARIT VALITTU

Seniorilaulajamestari 2013 Riitta Harmia Keravalta, miesten sarjan paras Jouko Kytömäki, Vaasa. 60+ -sarjan voittaja Jämsän Pertti Alho sekä 70+ -voittaja Veikko Kettunen Oulusta. Parhaaksi lauluyhtyeeksi valittiin Laulusetti (Anna-Liisa Pelo, Raija Kokkola ja Jorma Väisänen).

1.11.

http://www.apu.fi/artikkeli/repe-helismaan-laulut-ovat-suomalaista-sielunmaisemaa

Yllä olevassa liittessä yhden lehden (APU) arvostelu Unta ja totta konsertista. Kiertue jatkuu sunnuntaina 3.11. Ylivieskan Akustiikka (HUOM KLO 15), jatkoa seuraavat Savonlinna la 9.11. ja Tampereen Sampola su 10.11. Tervetuloa!

19.10.

Montteerin hieno päivä: Unta ja totta-kiertueen loistava avaus lähes täydessä Lohjan Laurentiussalissa ja Seniorilaulaja SM-kilpailun välierä Ähtärin Mesikämmenessä.  Finalistien nimet löytyvät tutulta sivulta.
Konsertit jatkuvat sunnuntaina Helsingin Savoy-teatterissa klo 16 ja Seniorilaulajien finaali lauletaan Tampere-talossa la 9.11. klo 16. Tervetuloa mukaan!

18.10.

 Unta ja totta, Reino Helismaa 100 v.

Seppo Hovi, Hannu Lehtonen, Taina Piira, Ahti Jokinen, Jarno Kuusisto, Hannu Rantanen.
Kiertue starttaa huomenna la 19.10. Lohjan Laurentiussalista klo 16, 
sunnuntaina 20.10. Helsingin Savoy-teatteri klo 16.
TERVETULOA MUKAAN TUNNELMALLISEEN KONSERTTIIN!

16.10

Iira Virtanen ilmoitti jäävänsä pois Seniorilaulaja SM-kilpailun välieristä Ähtäristä henkilökohtaisiin syihin vedoten. Hänen tilalleen nostettiin Seija Mäkelälammi, tsemppiä Seijallekin!
Lähes 30 "vanhaa" mestaria on tähän mennessä ilmoittatunut mukaan juhlafinaalia seuraamaan, aivan mahtavaa - järjestäjä kiittää ja on innoissaan!

9.10.

Seniorilaulaja SM-kilpailun jo 20. JUHLA-finaali - Tampere-talo 9.11. klo 16. Juontajaksi saatiin Seppo Tammilehto jolla on ollut sormensa näissä peleissä alusta asti. Mukana 15 finalistia, 3 lauluyhtyettä, kymmenittäin takavuosien mestareita ja tietysti viime vuoden mestari Mikko Niemelä antaa laulunäytteen. Rannan Arton huippuorkesteri jossa Arton lisäksi soittavat Hannu Heikkilä, Lasse Laakso ja Ari Koivisto. Ja hei - liput ovat myynnissä Lippupiste, Tampere-talo tai tee varaus Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

15.9.
Vaikka edessä on vielä yksi alkuerä Siilinjärven Kunnonpaikassa, käytiin ensimmäinen puolivälierä jo Karjalohjan Päiväkummussa. Jatkoon selvityneiden nimet Seniorilaulajat sivulla, sieltä löytyy myös laululista, josta kilpailijoiden välieräkappale tullaan arpomaan. Vaikka kilpailu on kilpailu, oli hauska seurata toisiaan kannustavia Seniorilaulajakilpailjoita - viikonloppu mentiin hyvässä ja mukavassa hengessä.

30.8.

Sibeliustalo Ma 18.11. klo 19

Unta ja totta, Reino Helismaa 100 v.

Seppo Hovi, Hannu Lehtonen, Taina Piira, Ahti Jokinen, Jarno Kuusisto, Hannu Rantanen

Liput myynnissä! Koko kiertue "KONSERTIT"-sivullamme

---------------------------------------------

Seniorilaulaja SM-puolivälierät lauletaan Karjalohjan Päiväkummussa 13.-14.9. ja Ikaalisten kylpylässä 11.-12.10. Tähän mennessä jatkoon selviytyneiden nimet paikkakunnittain "seniorilaulajat"-sivulla.

25.8.

24.8. laulettiin Seniorilaulaja SM-alkukilpailu Härmän kylpylän upeissa tiloissa. Taloon kannattaa poiketa muutenkin kuin vain Seniorilaulajakilpailuihin. Täältä jatkoon tiensä selvittäneet tulevat puolivälieriin Karjalohjan kylpylähotelli Päiväkumpuun ja heidän nimet löytyvät tutulta sivulta.  Tuomaristossa Härmän kylpylässä mukana mestarimiehiä, Seniorilaulaja SM-mestari Sulo Kallio sekä tangokuningas Jaska Mäkynen, kiitos herroille terävistä mielipiteistänne! Onnittelut!

13.8.

Perinteinen Viron Pärnun matka taas takana päin. Vanhoja ja uusia tuttavia roppakaupalla!
Matka alkoi ke 7.8. hyvin varhain aamulla ja bussimatka Tre-Hki menikin melkein nukkuessa. Laivalla kaikkiin oli jotenkin virrannut energiaa ja Tallinna-Pärnu väli menikin jo monenlaista ohjelmaa sisältäen.
To 8.8. Lasse Laakso kertoi ja opetti halukkaita esiintymisasioissa oman pitkän kokemuksensa kautta. Monet kertoivat saaneensa paljon oikeata tietoa. Ravintola Kuursaalissa Talent-osio jonka juonsivat mm Marja-Liisa Kirvesniemi, Jörn Donner ja Esko Toivanen eli Timo Kari oli näiden hahmojen takana. Iira Virtanen tulkitsi Tamara Lundin lauluja, Eero Järvinen puolestaan Olavi Virtaa ja Juanita Hoffrén tangoja. Omat esityksensä tekivät myös Kauvatsan JiiPee, Raija Bernitz ja lauluyhtye AmA. Myös Eija Kettunen esitti lauluja uudelta äänitteeltään - tilattavissa suoraan Eijalta. Tästä siirryttiin omalle hotellille jossa Reino Helismaan lauluja lauloivat Pirkko Heino, Iira Virtanen, Ola Mikola, Martti Kuurila, Martt Kari.
Illalla hotellimme ravintolassa NE OIKEAT MARTIN KARAOKETANSSIT - aika tahtoo aina loppua kesken kun innokkaita laulajia on niin paljon.
Pe 9.8. heti aamusta Montteeri Masters golf-kilpailu White Beach-kentällä. Lopputulos tuttuun tapaan - Jukka Kivimäki ylivoimaiseen voittoon. Jukan perässä Tero, Pentti, Timo ja Kimmo joka voitti lähimmäksi lippua kilpailun väylällä 13 ja laittoi vielä kolmemetrisen birdie-putinkin sisään. Klo 17.30 hyppäsimme bussiin ja ajoimme TORIin jonka kirkossa laulettiin upea kirkkokonsertti - Sirpa Räsänen, Mikko Niemelä, Raija Bernitz, Tarmo Teräs, Kimmo Lindegren, Trio Ama (Anja Möykkynen, Raija Bernitz, Maire Salmi). Rannan Arto säesti laulajia - Valtavan upea tilaisuus!
La 10.8. Raijan hauska Musavisa hotellin ravintolassa. Vastaustapa oli sellainen että meni hetken että kaikki saivat juonesta kiinni - oikeasta vastauksesta tulikin väärä jne jne, hauskaa. Laakson Lasse vei voiton niukasti ennen Timo Karia. Klo 16 Arton ja Lassen säestyksellä ja Martin juonnoilla Seniorilaulaja SM-alkukilpailu Kuursaalissa, tuomareina mestarisnaisia ja -miehiä Tarmo Teräs, Mikko Niemelä, Eija Kettunen, Ola Mikola ja Kimmo Lindegren ja lauluina vuoden teemen mukaisesti Reino Helismaan lauluja. Jatkoon selviytyneiden nimet löytyvät Seniorilaulajat-sivulta. Illalla Martti veti vielä yleisön pyynnöstä karaoketanssit.
Su 11.8. Hiljaisia tyttöjä ja poikia kotimatkalla - monia uusia muistoja rikkaampina. HAUSKA MATKA JÄLLEEN  - UUTTA ODOTELLESSA....

17.7.

MUKAVA TARINA MARKKU HELISMAALTA:

REINO HELISMAA              

(12.7.1913-21.1.1965)

”Kun teille sanotaan,että mies kirjoitti viisituhatta ja viisisataa laulua eläessään, te alatte laskea,kuinka monta laulua kirjoitin kuukaudessa,viikossa,päivässä,tunnissa – noin keskimäärin. Te teette elämästä laskutehtävän. Sitten te utelette mitä mies lopun päivää teki. Minä kirjoitin lopun päivää; jos olin kiertueella, kirjoitin matkalla junassa ja lisää perillä majapaikassa. Sata hupailua radiolle, kolmisenkymmentä elokuvakäsikirjoitusta, revyitä Punaiseen Myllyyn, näytelmiä kolmisenkymmentä salanimillä, kun en uskaltanut omaani käyttää. En itseäni häveten, vaan muiden häpeää ajatellen. Te ihmettelette: Vai niin paljon teit, jo olit nopea tekemään. Ja rima matalalla” Tämä lainaus on Yrjö-Juhani Renwallin näytelmästä Päivänsäde, minä ja menninkäinen.

Lainaus kuvaa hyvin yhtä isäni perusominaisuuksista: hän oli työssään hyvin nopea ja suhtautui kärsimättömästi muiden hitauteen. Sama ominaisuus oli myös hänen työparillaan Toivo Kärjellä. Etenkin niukalla 50-luvulla laajaan tuotantoon ja ahkeruuteen oli montakin syytä nopean kirjoittamisen lisäksi. ”Pieni nälkä pitää ihmisen liikkeellä”, oli yksi Reinon tunnuslauseista. Kaverukset Rautavaara ja Helismaa olivat hankkineet omakotitalot velaksi, ja laskut piti maksaa ajallaan, jotta vouti ei veisi alta taloa ja tonttia. Isäni kohdalla ainakin uhka oli ihan todellinen. Uuden ammatin rahallinen arvostus ei ollut myöskään nyky euroissa laskettuna  kovinkaan kummoinen. Puhuttiin  enemmänkin kympeistä kuin satasista per työ. Ei ollut Teostoa,Gramexia eikä muita  korvausjärjestöjä.

 Päästyään yhteistyöhön Toivo Kärjen kanssa kuukausipalkkalaiseksi sanoittajaksi Musiikki Fazerille kohtasi isäni vertaisensa työnarkomaanin. Viihteen nälkä oli ankeiden sotavuosien jälkeen suuri ja kysyntää riitti. Kärki oli erittäin vaativa työtoveri ja pystyi ohjaamaan isääni sekä sanoittajana että säveltäjänä. Suurin osa lapinlauluista on isäni säveltämiä. Samasta lyijykynästä syntyi myös Päivänsäde ja menninkäinen. Riman hän halusi  entisenä korkeushypyn harrastajana pitää aina mahdollisimman korkealla. Joskus toki syntyi tahattomasti tai tahallaan ”hempulia”, mutta rapatessahan joskus roiskuu.

Oikeakielisyys oli sekä Kärjelle että isälleni lähes pakkomielle. Molemmat olivat intohimoisia lukijoita. Reino luki kaiken mitä eteensä sai Tarzan-kirjoista Waltariin. Erityisen rakasta oli runous. Hellaakoski, Anhava ja monet muut ns. Tulenkantajat. Kielenhallinta oli myös perua monivuotisesta ammatistA kolmessa eri kirjapainoissa konelatojana. Lahdessa,Viipurissa ja viimeksi Helsingissä. Konelatojikutsuttiin ”lehtineekereiksi”. Kirjaimet olivat tinaa ja lyijyä.  Ja naama aina mustana. Mark Twain käytti  aikoinaan samaa ilmaisua uutisnälkäisistä ja ylinokkelista lehtimiehistä Lännen aavoilla. Kultakuume oli sekoittanut myös lehtimiesten päät. Latominen vaati myös nopeutta ja hyvää muistia. Yksi Reinon harrastuksista oli sanaristikoiden laatiminen moniinkiin eri lehtiin. Vanhempi veljeni laati kuvituksen. Toinen harrastus olivat erilaiset tietokilpailut.  Yksi työpäivän kohokohdista oli työpaikan pikainen tietovisa kahvikupin ääressä legendaarisen tietokilpailumies Tauno Rautiaisen johdolla. Osallistuessaan 60-luvun alussa Kirsti Rautiaisen vetämään tietovisailuun television Tupla ja kuitti-ohjelmaan hän suoriutui vaivattomasti seitsemästä ensimmäisestä kysymyksestä. Kirsti kysyi isältäni jatkosta  seuraavalla viikolla. Johon isä vastasi, että saako tällä ensimmäisen kierroksen palkintosummalla hamekankaan tyttärelleen Sadulle. Tienisti riitti ja isä sanoi kameralle ”pistäppäs Lempi kahvi tulelle, olen kotona Puistolassa puolen tunnin kuluttua. Ohjelma oli tietysti suora, kuten ajan henkeen kuului.

Kirjallisuusharrastus auttoi myös eri suomenkielen murteiden oppimisessa. Ja savonmurteen oppimisessa auttoi Esa Pakarinen eli Severi Suhonen. Karjalan murre tarttui korviin Viipurissa asepalveluksen ja kirjapainotyön kautta. Syntyi sanat vaikkapa Säkkijärven polkkaan, jota ani harvoin kuulee laulettuna.  Karjalan murteen harjoittelu auttoi myös kirjoittamaan laulunäytelmän Ruoska ja rakkaus. Kärki ja isäni tekivät näytelmän salanimillä  Väinö Karras ja säveltäjä Markku Tienoja. Näytelmä sai loistavat arvostelut, mutta joutui hyllylle kun selvisi tekijöiden oikeat nimet. Eli ennen ensimmäistäkään oikeaa esitystä. Reino ei käyttänyt omissa teksteissään beesvärisyyksiä eli kaksimielisyyksiä. Aika ja asenteet olivat toiset. Suutarin tyttären pihalla oven narahdus ja kaino kuiskaus ”juu” riitti kymmenen vuoden esityskieltoon. Radio ei soittanut mutta levy kävi loistavasti kaupaksi. Peltoniemen Hintriikki oli vuosia esityskiellossa. Isäni oli ”kyhäillyt” sanat pyhään kansanmusiikkiin. Uskonto ja politiikka olivat tabuja niin kuin alkoholikin. Isäni yksi tunnetuimmista teksteistä on Tuopin jäljet.  Se kertoo eletystä elämästä eikä suinkaan oluen kanssa läträämisestä.

Kärki ja Malmstén oivalsivat sävellyksissään suomalaisten nälän melankoolisuuteen vaikkapa reipasta musiikkia syntyi enemmän kuin surullista. Isän teksteissä taas kuulu usein mustavalkoisuus. Sunnuntai on monelle surullinen ja vaikka pöllö käkeen rakastuukin niin romanssista ei tullut koskaan mitään. Toisen nukkuessa toinen valvoi ja päinvastoin. Sama kahtiajako kuin Päivänsäde ja menninkäisessä kuten monissa muissakin teksteissä.

Tukkikämpän jätkän toive omasta viulusta toteutui kämppäkavereiden toimesta. Huokailu ei kuitenkaan loppunut. Nyt kuultiin sängyltä lause ”voi kun osais soittaa”.  Autiokämpässä ei ollutkaan aamulla tulta vaan reissumiehen kissa. Yhdellä kulkurilla ei ollut edes kissaa vaan yksinäinen taivaalla tuikkiva iltatähti. Tarinat tavallisista ihmisistä ja elävästä elämästä ja myös siitä eletystä.  Toiveet ja haaveet  ovat ilmaisia. Kai me suomalaiset olemme hieman mustavalkoisia. Kärjen ja Helismaan iskelmäelokuvissa poika on köyhä ja tyttö rikas ja rakas – vai oliko se sittenkin toisin päin. Poika oli usein Olavi Virta ja tyttö kuvankaunis laulutaitoinen neito. Reipas ralli yksi Kärjen ja Reinon leipälajeista. ”Niin kauan kun kansan maku ei parane niin meillä leipää riittää” totesivat sankarit. Isäni eno julkaisi J. Alfred Tannerin lauluvihkoja joita isäni latoi. Kupletisti ja koomikko, joka usein esiintyi  voimistellen ja ilmeillen. Huumori kukki myös Meksikon pikajunassa ja Seutulan polkassa

Sodan aikana Jalkaväkirykmentti 4:n orkesterin vetäjäksi valittiin kranaatinheitin komppaniasta tulijoukkueen suuntaaja korpraali Helismaa. Elettiin pitkää asemasotavaihetta. Esiintymisiä riitti ja yleisö tykkäsi. Upseereille hieman naljailtiin esiintymispaikalla olevista upseereista jos tarvetta oli. Yleisö tykkäsi ja pakko oli päällystönkin nauraa ja taputtaa. Tekstit syntyivät paikalla olevan yleisön aiheista, oli sitten kyse uuden korsun vihkiäisistä tai joukko-osaston lehmän lahtauksesta. Sama toistui kymmeniä kertoja myöhemmin harjannostajaisissa: työmies oli tähti- ja sankarihahmo, mestareille sai leukailla vapaasti. Lastenlaulut olivat myös isälle rakkaita. Maailman ensimmäisen muumilaulun teksti syntyi 60-luvun alussa. Laulut  Tikusta ja takusta, Nallevaarin syntymäpäivistä ja Heinäsirkan häistä sekä Kirje Korvatunturille syntyivät paljon aiemmin. Riemullinen on mielestäni myös Nalle Puh-laulu samannimisen Ritva Arvelon kääntämän kirjan sisältä. Paljon käännösiskelmiä ja laulujen tekstit mm. musikaaleihin My Fair Lady ja Annie Mestariampuja Pyssyllä ei miestä saa ja Käy fiestaan miekkkamiehen tie.

Suomenkieli vaatii paljon. Englanniksi on helppo laulaa ”Ilove you”, mutta ”Minä rakastan sinua” tuntuu hieman raaemmalta.

Omat suosikkini isän herkistä lauluista ovat  vaikkapa Lintu merellä ja Heijastus sekä Olkoon niin.

Kotona Helsingissä heinäkuussa 2013.

Markku Helismaa

xxxxxxxxx

Marion Rung vierainaan Esa Eloranta Kikka Laitinen

Marionin 50v. Juhlakonsertti uudistettuna yleisön pyynnöstä Järj. Lahden Sibeliustalo Oy, Marion Enterprise Oy ja Montteeri Oy. Konserttilippu oikeuttaa pääsyn myös Seniorimessuille Sibeliustalolla 21.9.2013 klo 11-16. Konsertti tehdään myös Järvenpäätalossa la 28.9. klo 16.

20.5.
Päällekkäisyyksien johdosta on ensimmäiset puolivälierät siirretty laulettavaksi jo pe-la 13.-14.9. Se ei tahtia haittaa, eihän? Paikka on siis edelleen tuttu kylpylähotelli Päiväkumpu Karjalohjalla. 

5.5. klo 3.35
Päiväkummun jatkajalista Seniorilaulajat sivulla...

13.3.
Tämän vuoden ensimmäinen Bulletin löytyy luettavaksenne "galleria"-sivulta, Olkaa hyvät!

14.2.
Tänään ystävänpäivänä saimme Seniorilaulajat sivulle lopullisen ja ainoan oikean listan kilpailubiiseistä,  joista kaikista löytyy Reino Helismaan kädenjälki.

31.1.
Seniorilaulaja SM-kilpailu kunnioittaa Reino Helismaata jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100v. Kaikissa kilpailukappaleissa näkyy Helismaan käden jälki. Kilpailukappaleet löytyvät Seniorilaulajat-sivulta, olkaa hyvät!

UNTA JA TOTTA kiertue syksyllä 
Ei ole Helismaan tuotanto vain rillumareita, vaikka se nimen nykyään arvostetulle jälleenrakennuksen ajan populaarikulttuurille antoikin. Se on paljon, paljon muutakin!
-Rakovalkealla, Neljän tuulen tiellä ja Lapin jenkka avaavat näkymät aitoon Lappiin, karuun ja kauniiseen.
-Kaksi ystävää ja Kulkurin iltatähti ovat soivaa runoutta, luottamusta luontoon, pettymystä ihmiseen . Viisaita ajatuksia kuten lauluissa Kulkuri ja joutsen, Lauluni aiheet, Olkoon näin ja Päivänsäde ja menninkäinen.
-Kesäyö, Heijastus, Lintu merellä : kuin maalauksia.
-Ja hienot käännöstekstit My Fair Ladyn ja Annie mestariampujan musikaalilauluhin.
-Suuret 50-60-lukujen iskelmät: Hopeinen kuu, Vanhan veräjän luona, Laulu virran rannalla, Venezuela ja Illan viimeinen tango.

 Tuossa otteita "UNTA JA TOTTA, Reino Helismaa 100 v. "  - rapsodiasta. Laulujen, tarinoiden ja runojen tulkkeina Taina Piira, Hannu Lehtonen, Ahti Jokinen ja  Seppo Hovi, joka Jarno Kuusiston, hanuri, ja Hannu Rantasen, basso, myötä muodostaa säestävän trion. 
Kiertueemme on kunnianosoitus 10 revyyn, yli 100 radiohupailun, 8 näytelmän, 32 elokuvakäsikirjoituksen ja n. 5 000 laulun sanojen kirjoittajalle Reino Helismaalle, taiteilijalle ja suomalaisen luonnon ja elämisen mallin ymmärtäjälle. Niin paljon on aihetta lauluun.

 terv. Seppo Hovi

 Konserttipaikkakunnat läydät konsertit-sivulta. Muutokset ja lisäykset mahdollisia.

30.1.
Vielä tulevasta Pärnun matkasta - mukavia TALENTTEJA on jo ilmoittautunut mukaan, vielä mahtuu.... Ja matkalla tietysti perinteiset arpajaiset (joiden pääpalkinnon yleensä Jori voittaa) sekä AIWAN JÄRJETTÖMÄN MUKAWA MUSAWISA, jossa huippupalkinnot - mm 3 laulua karaokeen juuri siihen kohtaan kuin itse haluaa - tietysti myös MUSAWISA PYSTI!

29.1.2013

 VIRON PÄRNU KUTSUU SENIOREITA 7.-11.8

 Kesälle ajateltu Viron matka suunniteltiin ensin Tallinna-Tartto akselille. Huomasimme kuitenkin että Tallinnan laululavalla on kesällä 2014 suuret laulujuhlat. Laulujuhlista on matkalaisten kanssa puhuttu ja ”päätetty” että kun sellaiset taas järjestetään, niin lähdetään mukaan. Juhlat ovat siis kesäkuussa 2014 ja sinnehän mennään.Tämän vuoksi teemme nyt matkan puistikkoisen Pärnun hiekkarantojen ääreen. Matkat tehdään mukavilla matkapoikien busseilla ja Tallink-Siljan laivoilla. Asumme tutussa hotellissa joka tuntee nykyään nimen HEALTH CENTRE & HOTEL WASA, siis entuudestaan tuttu hotelli Söprus.
Joka vuosi olemme järjestäneet erkoisohjelmaa matkalaisten toiveiden mukaisesti. On ollut esiintymis- ja tanssikurssia, Mestarit-konsertti, aamujumppaa, fresbee- ja oiketa golfia, ja paljon muuta. Tänä vuonna järjestämme ”TALENT-OHJELMAN” johon kukin saa lava-aikaa korkeintaan 20min oman ohjelmansa suorittamiseen. Ohjelma voi olla runon lausuntaa, laulua, jumppaa, tanssia, soittoa, imitointia tai aivan mitä vaan. Tilaisuuteen on varattu reippaat kolme tuntia aikaa eli kannattaa lähettää pikaisesti mahdolliset esiintymistoiveet Montteeriin. Kyseessä ei ole mikään kilpailu vaan mukavaa ohjelmaa matkalaisille.

 Alustava matka-aikataulu:

 Ke 7.8 
klo 6.30 Lähtö Tampereen Keskustorilta
klo 9.30 Saapuminen Helsingin Länsisatamaan
klo 10.30 Tallink Superstar lähtee Helsingistä. Matkalla mahdollisuus meriaamiaiseen
klo 12.30 Saapuminen Tallinnaan. Ajo Tallinna – Pärnu, majoittuminen hotelliin.

 TO 8.8.
Hotelliaamiainen
n klo 15 TALENT-SHOW ravintola Kuursaalissa
n klo 19 karaoketanssit Martin vetämänä Söpruksen ravintolassa

 PE 9.8.
hotelliaamiainen
Montteeri Masters golf-kilpailu
Kirkkokonsertti Pärnun kirkossa - Elisabetin kirkko tai Pärnu-Jaagupin kirkko

 LA10.8.
hotelliaamiainen
n klo 16 Seniorilaulaja SM-alkukilpailu ravintola Kuursaalissa – henkilökohtainen- sekä lauluyhtye-kilpailu

 SU 11.8.
hotelliaamiainen
n klo 9 lähtö paluumatkalle
klo 13 Lähtöselvitys Tallinnassa. Matkalla mahdollisuus ruokailla tai vaikka laulaa karaokea

 Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkapojat Oy – varaukset tulee tehdä Montteeriin.
Matkan hinta on 395€/H2 ja H3 435€/H1
Matkan hintaan sisältyy:

 Bussikuljetus Tampere-Helsinki-Tampere sekä Tallinna-Pärnu-Tallinna
Laivamatkat kansipaikoin Tallinkin aluksilla
Majoitus hotelli Wasa 4 yötä
Hotelliaamiaiset
TALENT-SHOW, karaoke, kirkkokonsertti ja Seniorilaulaja SM-alkukilpailun seuraaminen

VARAA PAIKKASI NOPEASTI – MUKAVAA JOUKKOA LIIKKEELLE, JA PALJON!!

11.1.2013

SENIORILAULAJAT VIROON KE 7.-SU 11.8.

Tallinnaan ja Tartoon suunniteltu Viron matka tehdään tutun Pärnun, tuttuun hotelli Söprukseen.
Näin siksi että monet ovat kertoneet halustaan lähteä Tallinnan laululavan laulujuhlille ja sellaiset järjestetään kesällä 2014, eli silloin Tallinnan matkalle.
Pärnussa ohjelmassa karaokea, tanssia, yhteislaulua, kirkkokonsertti, golf-kilpailu sekä "TALENT"-esiintymisiä. Jos haluat esittää matkaseurueelle soittoa, tanssia, voimistelua, mininäytelmän tai -konsertin, imitointia tai ihan mitä vaan, niin kerro siitä mahdollisimman pian Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja ravintola Kuursaalin esiintymislava on sinun (enintään 20min). Virallinen matkanjärjestäjä Matkapojat vahvistaa ja kertoo ensi viikolla matkan hinnan. Uskon sen olevan lähellä viime vuoden matkan tasoa.
KAIKKI MUKAAN MUKAVALLE MATKALLE MUKAVAAN PORUKKAAN!

________________________________

Paapelin lava  Paapelintie 259 34430 Kekkonen

Paapelin lavan runkona on vanha lato, jolle talo rakennettiin urheiluseura Kekkosen Kivan toimesta. Seura oli perustettu jo 1921. Jo alkuvuosien vahvin ja näkyvin urheilumuoto oli pesäpallo, Paapelin kenttä oli pitäjän paras ja Kekkosen Kiva pesäpalloseurana Suomen vanhimpia. Seuran pääasiallinen tehtävä on luonnollisesti ollut luoda urheiluharrastuksille edellytykset ja puitteet kylässä, joka on kaukana kuntakeskuksesta. Laaja kenttä lavan pihamaalla on ollutkin vuosien varrella niin urheilu- tai pelikenttänä kuin parkkipaikkana tanssien yhteydessä ja myös vuotuisten kesäjuhlien monimuotoisena näyttämönä. Varsinkin 1960-luvulla Paapelin keskiviikkotanssit olivat erittäin suosittuja, naapuripitäjistäkin tultiin sankoin joukoin tanssimaan huippuorkestereiden ja nimekkäiden solistien vetämänä...

...PAAPELIN LAVALLA TANSSITAAN TAAS

Viime kesänä aloitetut tanssit perinteikkäällä Paapeli lavalla Kekkosen kylässä jatkuvat yleisön pyynnöstä kesällä 2013. Olemme olleet ajoissa liikkeellä ja saaneet mukaan valtakunnan huippuartisteja. Viimekesän huippuhetkiä olivat mm Pasi Kauniston ja Tuulikki Järven vierailut lavalla. Tuulikki on mukana myös tämän kesän ohjelmassa. Tässä kalenteri joka kannattaa laittaa muistiin:

La 29.6. MARION ja Petoman-orkesteri

LA 13.7. Tangokuningas Jaska Mäkynen ja Nelostie

La 27.7. Johanna Bebreczeni ja Jouni Keronen

La 3.8. Tangoseniori 2010 Jari Grek ja Kasimir-yhtye
Paapelin lavan 80-v juhlatanssit

La 17.8. Kesäkauden päättäjäiset Seppo Tammilehto & Beatline

La 13.7. Ruovedellä perinteinen Noitakäräjät tapahtuma – kannattaa poiketa tutustumassa päivällä ”käräjille”
Jos saat Tampereelta liikkeelle 20hlön porukan tansseille, järjestämme edullisen linja-autokuljetuksen Tampere-Paapeli-Tampere.
Ajo-ohje: Jyväskylän- ja Aitolahdentien risteyksestä 41km Aitolahdentietä pitkin. Käänny vasemmalle Penttilänperäntie 1,7km – oikealla puolella PAAPELIn tanssilava, TERVETULOA!
   
© Montteeri Oy 2015