Takaisin

Teron blogi 2015 

24.12.

Nyt on aika rauhoittua ja nauttia joulusta. Kinkku ulos uunista, sauna ja joulupuuroa, hautausmaalla käynti... siitä se lähtee. Mukavaa ja rauhallista joulua!

10.12.

Ystävät hyvät - reseptejä on tullut myös sinne minne pitäisikin eli Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. PLEASE, lähettäkää sinne myös fb:ssa kirjoittamanne reseptit, KIITOS!
Nythän on sopiva aika laittaa myös jouluruokaohjeita...

1.12.

Joulukuu alkoi, ulkona sataa vettä, ei kiva!
Nyt on resepteillenne avattu mail-osoite johon niitä voi lähettää - Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lähetä siis onnistuneita omia reseptejäsi tai perinteisiä iso-iso-isoäidiltä perittyjä herkkuja. Keräilemme niitä ja julkaisemme tutulla www.montteeri.fi sivulla. Tarkoitus on pitää "kokkauspäiviä" joilla laitetaan ruokaa, syödään, arvioidaan sapuskat, juodaan sopivat juomat ja tietysti lauletaan karaokea sekä pidetään yhdessä hauskaa. Jos reseptejä kertyy hyvä määrä, kerätään ne yksiiin kansiin kirjaksi. Laita siis omia suosikkejasi tulemaan - nopeita, gourmeeta, ilta-, yö-, välipaloja, keittoja, jälkkäreitä, kaikkea mikä maistuu. Mielellään myös kuvia mukaan ruosta valmistusvaiheessa, , annoksesta, porukasta joka on kulloinkin mukana - ja hiukan selvitystä keitä kuvissa on. 20 ensimmäistä reseptin lähettänyttä saa Montteerin heijastimen lenkkeilyn turvaksi.

29.11.

KIITOS 2015 VUODESTA!

SENIROILAULAJA SM-KILPAILU 2015 takana päin, onnittelut vieläkin kaikille mukana olleille, isot onnittelut kaikille voittajille! Mukaan tuli monia vanhoja tuttuja mutta myös tosi paljon uusia ääniä kilpailuun, karaokekilpailu Edenissä, uusia jäseniä tuomaristoon, finaalipaikka ym ym. Vuodesta jäi hyvä tunne.

Vaikka kilpailu on ohi, antaa laulun raikua. Joulun alla on monia hienoja yhteislaulu- ja kirkko- ym-konsertteja joihin kannattaa lähteä mukaan laulamaan ja kuulemaan kauniita joululauluja. Uusi kilpailuvuosi aloitetaan keväällä 2016. Kilpailulaulut ja kilpailupaikat ilmoitetaan kunhan saadaan taas vahvistuksia laulupaikoilta. Kilpailulauljen teema on ensi vuonna 70-luku!

Kerro sitä odotellessa hyviä ruokareseptejäsi. Kerätään niitä Montteerin nettisivulle ja käydään yhdessä vaikkka kokkaamassa kokeeksi mielenkiintoisimmat – tietysti karaokelaulun merkeissä. Mukavat – helpot – äijämaiset – kauniit – välipalat – gourmet – alku – jälki -ym kerätään yhteen ja laitetaan näkyville sivulle www.montteeri.fi. Mieti hyviä reseptejä – kerromme jatkossa mail-osoitteen johon voit lähettää omasi plus kerro mihin kategoriaan ruokasi kuuluu. Se voi olla ihan mitä vaan keksit, ei siis välttämättä mikään edelläolevista. Muuutama Seniorilaulaja on lupautunut mukaan vetämään projektia ja ”vahtimaan” reseptejänne ettei sama suklaapuuro tai ossobuco tule moneen kertaan mukaan. Näistä voidaan kerätä myös kirjanen Senioriruokien merkeissä.

Ollaan ja tehdään yhdessä myös 2016!

28.11.

RAUMAN JOULU - TULE MUKAAN!

Klikkaa kuva oikealla, sieltä lisäinfoa.

22.11.

KEIJO IKONEN SENIORILAULAJA SUOMEN MESTARI 2015!

Keijo Ikonen Kuopiosta voitti yleisön ja tuomariston laulullaan ”Tyttö metsässä”. Naisten puolen mestaritar on kokonaiskilpailun kolmonen Jyväskylän Tuulia Silfver. Tuulia esitti kappaleen ”Alla venäläisen kuun”. 60+ sarjavoiton laululla ”Mustasukkaisuutta” Turkuun otti Ola Mikola ja 70+ sarjavoitto meni myös Jyväskylään Erkki Pitkäsen mukana. Erkki lauloi laulun ”Amor, Amor”. Kokonaiskilpailun toisen sijan sai Ari Tamminen Jämijärveltä. Arikin lauloi laulun ”Tyttö metsässä”. Lauluduo-kilpailun voitti duo Serinetti Karhulasta. Duosssa lauloivat entuudestaan tutut Hanne-Irmeli Tentke ja Leena-Kaisa Kivioja. Heillä oli oma kitarasäestäjänä Kauko Sepponen ja se esitti laulun ”Nuoruuustango”. Sanoituskilpailun voitti jo toisen kerran Marja-Liisa Järvinen - tuomarina toimi Seppo Tammilehto. Erikoispalkinnot (lasitaiteillija Martti Peräluoman nuottiavain-lautanen joita on tehty ainoastaan kuusi kappaletta) tänä vuonnna Eija Hinkkala, Helllin Leed ja Anja Kemppainen, iso kiitos heille monivaiheisesta yhteistyöstä!

ISOT ONNITTELUT KAIKILLE FINALISTEILLE – tuomareilla ei ollut helppo paikka.

Kun on kiiitosten aika, silloin kiitetään. Hieno vuosi takana, paljon uusia tuttuja ja yhteisiä tapahtumia – tästä jatketaan kutakuinkin samoilla linjoilla. Jotain uutta on toki tulossa, palataan niihin. Kiitos RIIITTA, ARTO, JUKKA, HANNU, ARI, RAIJA, TARJA, PABLO, TAUNO, HEIKKI, LIISA, PERTTI, KYMEN MATKAT, LOMALINJA, SIGYN-SALI, MÄNTYLÄN LINJAT + kaikki kilpailupaikat!

10.11.

Toivo Kärki syntyi Tampereen vieressä Pirkkalassa 3.12, 1915. 14.11. kuulemme TAMPEREEN KÄRKI-konsertin päivän esiintyjien lausuntaa, soittoa, laulua sekä tarinoita mestarista - mietteitä suuresta suomalaisesta sanoittaja/säveltäjästä. Parhaiten hänet tunsi poikansa Kalervo joka on myös mukana Sampolassa esitellen kirjauutuuttaan jossa hän arvioi kaikki isänsä 1700 kappaletta. Siis Sampola la 14.11. klo 17 - Eino Grön, Heli Pakarinen, Jaska Mäkynen, Ahti Jokinen, Eero Järvinen, Sirkka-Liisa Kaonpää, Hilkka Malm. Liput 30€ Tammer-Kulta liikkeet. Klikkaa kuvake oikeassa reunassa...

Konsertissa myynnissä myös Eino Grönin vasta ilmestynyt levy TOIVO KÄRJEN MATKASSA.

Levyllä seuraavat appaleet

1. Laivat puuta, miehet rautaa
2 Kulkurin iltatähti
3. Lauluni aiheet
4. Laulava sydän
5. Kaksi vanhaa tukkijätkää
6. Sinun silmiesi tähden
7. Jos vielä oot vapaa
8. Onni jonka annoin pois
9. Sininen hetki
10. Neljäntuulen tiellä

 

SENIORILAULAJA SM-KILPAILU FINALISTIT 2015 - FINAALI LAULETAAN TURUN SIGYN-SALISSA 21.11. KLO 17.

Lippuvaraukset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Eeva-Kaisa Tastula Seinäjoki 60+ Luonnonlapsi

Pekka Hilden, Tampere 70+ Amor, Amor

Heljä Järvinen Kuhmoinen Aamu Airistolla

Kai Seppänen, Jyväskylä 60+ Ensi kerran

Tuula Vauhkonen Ruotsi 60+ Poika varjoiselta kujalta

Seppo Niemi Sastamala Hopeinen kuu

Päivi Prittinen Kuhmoinen Häämuistojen valssi

Pirkko Heino, Iittala 70+ Iloinen Amsterdam

Matti Alenius Ruotsi 60+ La Cumparsita

Päivi Rantala Ikaalinen Luonnonlapsi

Sirkka-Liisa Kaonpää Tampere 70+ Seitsemän tuntia onnehen

Ola Mikola Turku 60+ Mustasukkaisuutta

Ritva Mäntsälä Lieto 60+ Maruzella

Ari Tamminen Jämijärvi Tyttö metsässä

Leena Saarinen Riihimäki Delfiinipoika

Erkki Pitkänen Jyväskylä 70+ Amor, Amor

Sirkka Näsi Akaa 60+ Katupoikien laulu

Timo Uusikylä Turku 60+ Kerran viel

Tuulia Silfver Jyväskylä Alla venäläisen kuun

Jouni Takala Lappeenranta 60+ Haavekuva

Leena Taskinen Nilsiä Illallla, illalla

Keijo Ikonen Kuopio Tyttö metsässä

 

PRIMADONNA - Raija Bernitz ja Leena Sivén Kellä kulta, sillä onni
(Muurikkala - Järvenpää)
LIISI JA PÄIVI - Liisi Syväluoma ja Päivi Prittinen Syysunelma
(Orimattila - Kuhmoinen)
SIELUN SISKOT - Maija Alitalo ja Raija Hiivola Kun twistataan
(Turku - Taivassalo)
SERINETTI - Leena-Kaisa Kivioja ja Hanne-Irmeli Tentke Nuoruustango – säestys
(Karhula)
HALLITUT ALLIT - Maire Salmi ja Anja Möykkynen Odotusta Pariisissa
(Tampere)

7.11.

Firmamme historian ensimmäinen karaokekilpailu käytiin Nokian kylpylähotelli EDENin upeissa puitteissa. Raija Bernitz emännöi kilpailun johon osallistui 29 hienoa laulajaa. Monet kävivät mukavuusalueensa ulkopuolella laulaen Rockia, perinteistä tanssimusiikkia, lattaria tai 70-luvun iskelmää.

Tuomareina toimivat Montteerin Jori Flinck, kuoromies-toimittaja Heikki Näreikkö sekä karaokea kouluttava monipuolisen musiikkikoulutuksen omaava Matti Hyvönen.

Naisten sarjan kolme parasta ovat Arja Alakoski, Marita Ilmonen ja Raija Koso sekä miesten puolelta Eero Järvinen, Seppo Niemi ja Erkki Pitkänen.

7.11.

Tässä ne ovat - karaokekilpailun laulut! Kilpailijan tulee valita kaksi laulua, yksi kahdesta eri kategoriasta... TSEMPPIÄ KAIKILLE OSALLISTUVILLE!

Lattarit:

1.) Tunti vain – Johnny

2.) Milloin, milloin, milloin – Vieno Kekkonen

3.) Besame mucho – Henry Theel

4.) Keinu kanssani – Olavi Virta

5.) Yön väistyessä – Vieno Kekkonen

6.) Amor, Amor, Amor – Olavi Virta

7.) La Dolce Vita – Anneli Saaristo

8.) Maa muuttukoon – Esko Rahkonen / Pasi Kaunisto

9.) Katson sineen taivaan – Katri Helena

10.) Yön ääänet – Laila Kinnunen

Perinteinen tanssimusiikki:

1.) Suvivalssi – Reijo Kallio

2.) Pikku Midinetti – Helena Siltala

3.) Tähdet meren yllä – Teijo Taipale

4.) Lapin tango – Tamara Lund

5.) Uraliin -humppa – Teijo Joutsela

6.) Hän on mun - Hanne

7.) Ajomies - Olavi Virta

8.) Vanhan veräjän luona – Eila Pienimäki

9.) Vesivehmaan jenkka – Laila Kinnunen

10.) Lapin jenkka – Tapio Rautavaara

Rock´n roll

1.) Tuuliviiri – Danny

2.) Jambalaya – Muska

3.) Jaksaa vanhakin tanssia – Reijo Taipale

4.) Kesäkatu – Danny

5.) Crocotiili rock – Muska

6.) Ja rokki soi – Rauli Badding Somerjoki

7.) Rehtorin Luiseva Salli – Johnny

8.) Kun kellohame heilahtaa – Katri-Helena

9.) Rock´n Roll taas soi – Karma / Souvarit

10.) Tuttu frutti - Johnny

70 – luvun iskelmämusiikki:

1.) Eviva Espanja – Marion

2.) Lintu ja lapsi – Katri – Helena

3.) Piilopaikka – Danny

4.) Muisto vain jää – Jouko ja Kosti

5.) Mä mistä löytäisin sen laulun – Merja Rantamäki

6.) Poig-poing-poing – Irwin Goodman

7.) Vie meidät rakkauteen – Lea Laven

8.) Rakkauden jälkeen – Carola

9.) Syksyn sävel – Juice

10.) Kissankultaa – Matti ja Teppo

 

6.11.

Huomenna lauletaan Montteerin histotorian ensimmäinen karaoke-laulukilpailu Nokian EDENissä klo 18 alkaen - testataan samalla Raija Benitzin uudet laitteet. Tule mukaan laulamaan, tanssimaan ja tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Viikon päästä lauantaina Sampolassa klo 17 TAMPEREEN KÄRKI-konsertti. Toivo Kärjen musiikkia tulkitsemassa Eino Grön, Heli Pakarinen, Jaska Mäkynen, Eero Järvinen, Sirkka-Liisa Kaonpää, Hilkka Malm sekä Ahti Jokinen. Paikalla myös Toivon poika Kalervo. Tule kuulemaan Kärkeä laulettuna, soitettuna ja lausuttuna. Liput 30€, ennakkomyynnit Tammer-Kulta liikkeet joissa voi tavata Heli Pakarisen.

2.11.

Kalervo Kärjen kirjoittama kirja isästään. Kirjan voi ostaa vaikka joululahjaksi Sampolasta 14.11. (klikkaa kuva oikealla) Kalervo itse on paikan päällä kertomassa kirjastaan. www.toivokarki.net .

18.10

Kannattaa varata paikka jos olet jäämässä Turun finaalin jälkeen Borelle syömään, laulamaan karaokea tai yöpymään, siis pe-la 14.-15.11. Ilmoittatumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Mukava määrä Seniorilaulajia tulossa mukaan. Myös lippuvaraukset samasta osoitteesta. Karaoken emännöi Raija Bernitz.

SENIORILAULAJA SM-KILPAILU KARAOKE
Lauletaan Nokian Edenissä la 7.11. klo 18 alkaen

Illan juontaa Mestarilaulajatar Raija Bernitz – laaja valikoima lauluja ja varmasti löytyy sopiva
sävellaji ja myös tempo muutettavissa.
Kilpailussa 4 eri tyylialuetta, 70-luku - lattarit - RocknRoll - perinteinen tanssimusiikki. Kilpailijan
tulee valita kaksi laulua eri tyyleistä. Jännitettä nostetaan sillä että lauluja on joka kategoriassa vain 10 ja ne kerrotaan vasta EDENissä.
Kilpailun jälkeen laulua jatketaan, silloin voi valita tuhansista lauluista suosikkinsa.
Kilpailun kolme parasta naista, kolme miestä sekä kolme mahdollista lauluyhtyettä/-duoa
palkitaan!

Illan paras laulaja esitellään Seniorilaulaja SM-finaalissa Turun Sigyn-salissa 21.11.

TERVETULOA LAULAMAAN ILOISEEN PORUKKAAN

Ilmoittatumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. liput 15€
huonevaraukset suoraan EDENistä

 
10.10.

SENIORILAULAJA SM-KILPAILU FINALISTIT 2015 -

FINAALI LAULETAAN TURUN SIGYN-SALISSA 21.11. KLO 17.

Lippuvaraukset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Matti Alenius
Pirkko Heino
Pekka Hilden
Keijo Ikonen
Heljä Järvinen

Sirkka-Liisa Kaonpää
Ola Mikola
Ritva Mäntsälä
Seppo Niemi
Sirkka Näsi

Erkki Pitkänen
Päivi Prittinen
Päivi Rantala
Leena Saarinen
Kai Seppänen

Tuulia Silfver
Jouni Takala
Ari Tamminen
Leena Taskinen
Eeva-kaisa Tastula

Timo Uusikylä
Tuula Vauhkonen

LauluDUOt:
SERINETTI - Leena-Kaisa Kivioja ja Hanne-Irmeli Tentke
HALLITUT ALLIT - Maire Salmi ja Anja Möykkynen
LIISI JA PÄIVI - Liisi Syväluoma ja Päivi Prittinen
SIELUN SISKOT - Maija Alitalo ja Raija Hiivola
PRIMADONNA - Raija Bernitz ja Leena Sivén

HUOM: Ei laulujärjestys

8.10.

Toiset välierät tulevana viikonloppuna Ikaalisten kylpylässä. Tule kannustamaan suosikkiasi ja nauttimaan kylpylän antimista. Lavalla parikymmentä finaaliin pyrkivää laulajaa, Riitta Harmia, Arto Ranta, Hannu Heikkilä, Jukka Mäkitalo, Jaska Mäkynen, Heli Pakarinen. Nähdään kylpylässä!

Klikkaa oikealta kuvaikonia niin saat lisätietoa ko tapahtumista - mm Tampereen Kärki-konsertti, Seniorilaulaja SM-finaali, Rauman Joulun matka. Älä unohda Seniorilaulaja SM-kilpailu karaoke Nokian Edenissä la 7.11.

2.10

UPEA KIERTUE UPEALTA TAITEILIJALTA - KATSO TARKEMMIN

www-marionrung.fi

Kun vuonna 1961 pieni 15v tyttönen asettui mikrofonin ääreen, hän ei osannut aavistaa minkälaiseen pyöritykseen hänen yiensä käy. Tänä vuonna Marion täyttää kunnioitettavat 70v. Jo 54v esiintymisiä tehneenä ja lähes 400 kappaletta levyttäneenä artistina hänomistaa iltansa juuri Teille.

Aidosti - Marion


1.10.

Huomenna perjantaina ja lauantaina kuullaan puolet välierälaulajista Karjalohjan Päiväkummussa. Talo on kuulemma aikas täyteen buukattu mutta kyllä sinne vielä mukaan sopiii tanssimaan ja kannustamaan omaa suosikkia jatkoon. Arton, Hannun ja Jukan säestyksellä illan loppuun laulavat Riitta Harmia ja Jaska Mäkynen.
Niin, se karaokekilpailu on sitten totta eli ilmoittatua saa. Paikkana Eden Nokia lauantaina 7.11. Aloittelemme klo 18 Raija Bernitzin johdolla. Baari on auki, juomaa ja pikkupurtavaa löytyy. Myös majoitus ja kylpylä tarjoavat palvelujaan. Tilaisuuden hinta 15€, TERVETULOA VOITTAMAAN HISTORIAN ENSIMMÄINEN SENIORILAULAJA SM KARAOKE-KILPAILU.

30.9.

Vaikka keskitymme tulevan viikonlopun Karjalohjan Päiväkummun välieriin, on pakko kertoa tulevasta karaoke-kilpailusta sen verran että sen tulee vetämään tuplamestari-laulajatar ja mm Viron matkan iltojen vetäjä Raija Bernitz. Kilpailussa on neljä eri genreä:

1. 70 -luvun iskelmät
2. Rock´n roll
3. Perinteinen tanssimusiikki
4. "Lattarit"

Joka genressä on kymmenen laulua, Valitset yhden laulun kahdesta eri tyylilajista, laulat siis kaksi laulua. Vaatii hieman poistumista mukavuuusalueelta mutta antaa mahdolllisesti tilaa "uuden revittelyyn". Laulaa saat yksin, kaksin, tai vaikka nelisin.

Mainittakoon että Raija on hankkinut sellaisen kaluston että oksat pois. Laulunsa ja vuoronsa voi varata jopa omalla kännykällä tai ipadilla johon saa näkyviin kaikki laulut. Toki toimii edelleen perinteiseenkin tapaan.
Raijaa sekä uusinta uutta olevaa laitteistoa voi kysyä häneltä itseltään tai vaikka meiltä jos on tarvetta karaoke-iltaan.

Karjalohjan ja Ikaalisten laululistoihin tulee joitain muutoksia johtuen epätarkasta sihteeristämme Terosta.

25.9.

Välierien laulaja- ja laulujärjestys "välieriin selvinneet" sivulla. Illat säestää tuttuun tapaan Arto Ranta, Hannu Heikkilä ja Jukka Mäkitalo. Juontajana ja laulajana mestaritar 2013 Riitta Harmia. Karjalohjalla pe-la tuomaroimassa ja esiintymässä myös tangokuningas Jaska Mäkynen. Ikaalisten kylpylässä Jaska on mukana perjantaina ja lauantaina Heli Pakarinen. Kannattaa tulla paikan päälle tanssimaan ja kannnustamaan omia suosikkeja finaaliin Turkuun!

25.9.

Aina ei kaikki voi voittaa, eikä päästä jatkoon. Ymmärrän että pettyneitäkin ääniä kuuluu. Pääosin tuntuu matkalaisilla kuitenkin olevan hyvät muistot hauskasta kilpailumatkasta, hyvä niin. Ruotsinsuomalaisille puolivälierien laulajille luvattiin ettei ole pakko tulla välieriin Suomeen, vaan heistä saatetaan joku/jotkut valita suoraan finaaliin. Tämä pitää paikkansa. Kerromme finalistit vasta kun viimeinenkin välierälaulu on laulettu ja se tarkoittaa Ikaalisten kylpylä la 10.10. Jos "ruosut" haluavat tulla varmistelemaan finaalipaikkaansa, tervetuloa Karjalohjalle tai Ikaalisiin. Uskoisin että tänäään saamme Karjalohjan sekä Ikaalisten listan jatkajat-sivulle.

23.9.

Puolivälierät laulettiin Lomalinjan järjestämällä Tallink-Siljan risteilyllä 22.-23.9. Tunnelma laivalla aivan huikea, kilpailua laulettiin tiistaina ja keskiviikkona. Orkesterin Arto, Hannu ja Jukka olivat huippuvedossa kuten myös kaunis juontajamme Riitta Harmia. Hienoja esityksiä joita kävi myös Eino Grön kuulemassa ja antoi ohjeeksi laulajille että vaikka laulut ovat Olavi Virran tunnetuksi tekemiä niin PIDÄ OMA TYYLISI, OLE OMAN LAULUSI NÄKÖINEN. Jatkajat lista Seniorilaulajat sivulla. Eikka lupasi tullla Tampereella Sampolaan Toivo Kärki konserttiin laulamaan 14.11 (lipppuja voi varata Montteerista). Samalla hän lupasi lahjoittaa kilpailun tämän vuoden palkinnot Olavi Virran kunniaksi, aika makea juttu? Tästä on hieno jatkaa välieriin Karjalohjan Päiväkumpuun ja Ikaalisten kylpylään. Finaali lauletaan la 21.11. Turun SIGYN-salissa ja nyt on sellainen tunne että jos haluat olla paikalla, liput kannattaisi varata heti.

21.10.

SENIORILAULAJA SM-KILPAILU KARAOKE lauletaan Nokian kylpylähotelli EDENissä la 7.11. Kilpailussa on neljän eri kategorian lauluja, kutakin kymmenen kappaletta. Laulajan tulee valita kaksi laulua eri kategorioista jotka hän esittää illan aikana. Joillekin sattuu tietysti "se oma tuttu" biisi listoille mutta nyt kysytään myös hiukan venymistä eri alueille. Merkitse kalenteriisi EDEN la 7.11. Nyt valmistaudutaan laivan puolivälieriin, karaokesta lisää loppuviikosta.

17.9.

Eino Grön esiintyy samalla risteilyllä jolla puolivälierät lauletaan. Hän oli tänään Montteeriin yhteyksissä ja kertoi mukavan yllätyksen kilpailuamme ajatellen - laivalla kuulemme lisää...

16.9.

SENIORILAULAJA SM PUOLIVÄLIERÄT m/s Baltic Queen 22.-23.9. Kokoontuminen satamassa jo klo 16.30 Lomalinjan ohjeen mukaisesti. Vaikka laiva lähtee klo 18.30, aloitamme laulut heti kun orkesteri saa soittimet viriteltyä soittokuntoon eli n klo 17.
Tiistaina lauletaan klo 17-21 ja keskiviiikkona klo 11.30-14.

Jos joku vielä haluaa osallistua sanoituskilpailuun niin nyt on sen aika. Sanat viimeistään pe 18.9. Montteeriin. Sanoittajamestari Seppo Tammilehto on jo arvioinut kaikki tähän asti tulleet sanoitukset - tästäkin lisää laivalla.

Alla laulujärjestys:

  TIISTAI
   
1 Matti Kovanen
2 Arja Kemppainen
3 Ola Mikola
4 Ritva Mäntsälä
5 Jouni Takala
   
6 Maija Alitalo
7 Heljä Järvinen
8 Tauno Rautio
9 Merja Rantanen
10 Timo Uusikylä
   
11 Mirjami Kilponen
12 Teijo Kemppainen
13 Raija Hiivola
14 Eeva-Kaisa Tastula
15 Erkki Pitkänen
   
16 Leena Taskinen
17 Ari Tamminen
18 Sirkka-Liisa Kaonpää
19 Martti Luolamaa
20 Leena Taskinen
   
21 Seppo Haapakoski
22 Pirkko Heino
23 Leo Nevalainen
24 Aino-Inkeri Lehtimäki
25 Sirkka Mäntysaari
   
26 Kai Seppänen
27 Sirkka Näsi
28 Maire Salmi
29 Päivi Prittinen
30 Liisa Hakkarainen
   
31 Risto Järvinen
32 Anja Möykkynen
33 Keijo Ikonen
34 Tuulia Silfver
35 Leena Saarinen
  KESKIVIIIKKO
   
1 Martti Leppäniemi
2 Seija Mäkelälammi
3 Jari Juntikka
4 Seija Tuulik
5 Jouni Tani
   
6 Anja Kemppainen
7 Pekka Hilden
8 Birgit Hast
9 Seppo Niemi
10 Tuula Vauhkonen
   
11 Matti Alenius
12 Marja-Leena Nyqvist
13 Tino Hörman
14 Irma Soilanne
15 Severi Timonen
   
16 Britt Sandell
17 Börje Neva-Juoni
18 Päivi Rantala

LauluDUOt:

DUO SERINETTI
Leena-Kaisa Kivioja ja Hanne-Irmeli Tentke

DUO HALLITUT ALLIT
Anja Möykkynen ja Maire Salmi

DUO LIISI JA PÄIVI
Liisi Syväluoma ja Päivi Prittinen

DUO SIELUN SISKOT
Maija Alitalo ja Raija Hiivola

DUO PRIMADONNA
Raija Bernitz ja Leena Sivén.

11.9.

Seniorilaulaja SM-kilpailun puolivälierät lähestyvät ja tunnelma tiivistyy - paljon tulee kysymyksiä koskien laulua, esiintymispaikkaa, sävellajeja, sanoituksia, vaatetusta ym ym, hyvä niin. Laivallla 22.-23.9. Lomalinjan kautta pääsee vielä mukaan.

Välierät lauletaan Karjalohjan Päiväkummussa 2.-3.10. sekä Ikaalisten kylpylässä 9.-10.10. Välierien kautta löytyvät fianlistit jotka pääsevät nousemaan Turun SIGYN-salin lavalle la 21.11.

Viikon 48 lopulla lauletaan ensimmäisen kerran SENIORILAULAJA SM-KILPAILUn karaokekilpailu. Olemme tehneet kilpailusta hieman haasteellisemman kuin perinteinen karaoke. Tästä tiedotetaan tarkemmin kun asiat saadaan pakettiin - mutta ala jo valmistautua Montteerin historian ensimmmäiseen karaokekilpailuun.

Ja vielä ennen finaalia 14.11. Tampereen Sampolassa TAMPEREEN KÄRKI-konsertti. Tamperelaiset taitajat lausuvat ja laulavat Toivo Kärjen lauluja. Tästäkin tiedotellaan ensi viikollla paremmin. Mukana ovat ainakin Pasi Kaunisto, Heli Pakarinen sekä "tamperelaistuva" Jaska Mäkynen.

7.9.

OOPPERAN KUMMITUS - LOPPUUN MYYTY. MUKAAN MAHTUU SENIORILAULAJA SM PUOLIVÄLIERÄRISTEILYLLE 22.-23.9. KYSY LOMALINJA. Klikkaa logo oikealla palkissa.

Joulukuussa mennään Rauman joulutorille 12.12. Ruokailun vuoksi hinta ei vielä tiedossa - varauksia voi silti tehdä. Luvataan kohtuullinen hinta.

2.9.

Katso oikealta palkista puolivälieräristeily infoa. Ota kavereita mukaan mukavalle reissulle.

OOPPERAN KUMMITUS - maailman suosituin musikaali jonka on nähnyt 140milj ihmistä yli 30maassa tulee Suomeen. Montteeri tekee bussilla Tampereelta matkan kummittelemaan 16.5. 2016. Matkan hinta varmistuu kun saadaan saadaan selvitettyä päivän ruokailu. Matkanjohtajana Sirkka-Liisa Kaonpää. Kannattaa varata HETI (joululahjaksi) Montteeriin tai Sirkka-Liisa Kaonpää (040-560 7354).

27.8.

RIP Erik Lindström 29.5.1922 - 27.8.2015.
Suuri säveltäjä jonka konsertteja teimme vuosien mittaan kymmeniä. Seniorilaulaja SM-kilpailussa pidimme myös yhden vuoden teemana hänen säveltämänsä musiikin. Erik itse valitsi laulut joita kilpailussa laulettiin. Hänen konserteistaan on mieleeni jäänyt hyvän ja hyvin soitetun musiikin lisäksi encore. Erik kertoi yleisölle "nyt me niin kuin käveltäis pois lavalta ja lavalle takaisin ja soitetaan teille vielä yksi biisi jonka aikana te voitte lähteä kotia kohti. Kiitos."

 

27.8.

Sanoituskilpailuun voi vieläkin lähettää uusia tekstejä. Ohjeet löytyvät omalta sivultaan. Viime vuonna parhaan sanoituksen arvioi valtakunnan parhaimpiin sanoittajajiin lukeutuva Eija Hinkkala. Tuomarointi on huippputasoa myös tänä vuonna - kaikki omat laulunsa itse tekevä Seppo Tammilehto lupautui arvioimaan sanat. Lähetä sanat 18.9. mennessä Montteeri Oy, PL 512, 33101  Tampere tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

 

19.8.

Pertin ottamat matkakuvat löytyvät GALLERIAsta, olkaa hyvät - ja kiitos Pertti!

 

17.8.

Kaikki puolivälierälaulajat selvillä - nimet löytyvät omalta sivulta. Risteilylle osallistuvat - niin laulajat kuin yleisökin - matka on lunastettava Lomalinja Oy:stä Tampereelta www.lomalinja.fi

Mahtavan mukava Rakveren matka tehtiin 12.-16.8.

KE 12.8. lähdettiin matkaan. Viron puolelle päästyämme Reino Kaonpää kertoi ennakkotietoa MERIMUSEOsta johon poikkesimme heti Tallinnaan päästyämme. Museo oli todella kokemisen arvoinen paikka monine kiinnostavine asioineen, pääsimme käymään mm sukellusveneessä jonka ahtaat olot tuntuivat aivan uskomattomilta.
Museokierroksen jälkeen ajoimme Rakvereen SPA-hotelli AQUAan jossa majoittumisen jälkeen söimme hulppean illallisen ja sen päälle istuimme terassilla kaikenlaisen hauskan merkeissä.

TO 13.8. päivä alkoi hotellimme todella loistavalla aamiaisella (joku sanoi että siihen olisi helppo tottua – kyllä, samaa mieltä). Hieman kaupunkiin tutstumista ja klo 12 harjoitus Rakveren Luterilaisessa kirkossa jossa konsertti aloitettiiin klo 15. Saimme Raija Bernitzin kautta houkuteltua säestäjäksi paikallisen nuoren huippumuusikon, Kristjan Veermäen. Kaikki solistit kertoivat konsertin jälkeen että oli helppo laulaa kun pystyi todella luottamaan säestäjään. Kirkossa esiintyivät hallitsevan mestarin Eero Järvisen lisäksi Sirkka-Liisa Kaonpää, Eija Kettunen, Ola Mikola, Risto Iirola ja Timo Uusikylä. Raija Bernitz juonsi konsertin sekä osallistui konsertin solistien yhteiseen lopppulauluun. Päivän päätteeksi Raija veti vielä karaoken joukoillemme (mukaan osallistui myös paikallista väkeä) hotellin läheisessä PUB VIRMAssa. Kaikki halukkaat pääsivät staraksi ravintolan hienolle lavalle.

PE 14.8. aamiaisen jälkeen lähdimme tutustumaan Kalle ja Riia Palanderin kartanoon Ontikassa. Johtava pariskunta ei ollut paikalla mutta pääsimme katsomaan tilukset ja nauttimaan kahvit heidän terassillaan. Kahvittelun jälkeen matka jatkui Narvaan jossa meitä odottti opastettu kierros Narvan linnassa. Linna olikin näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka vaikka kaupunki itsessään ei suuria tarjonnut. Erityisesti mieleen jäivät Venäjän läheisyys, linnan pihan käsityöläiset sekä ennen kaikkea oppaan esittelemä linnan kaunein sali jossa nykyään järjestetäään mm konsertteja. Eija Kettunen pääsi kauniilla laulullaan esittämään meille salin akustiikkaa – huikea juttu! Paluumatkalla Sirkka-Liisa Kaonpää piti tietokilpailun jonka palkintoina oli Montteerin äänitteitä. Samalle päivälle mahtuu vielä perinteeksi muodostuneet TALENT esitykset. TALENTtiin osallistuivat lauluillaan Sirkka Näsi, Eija Hinkkala, Marja-Liisa Järvinen, Sirkka-Liisa Kaonpää, Eero Järvinen, Tarja Kaukonen, Ola Mikola sekä duo Leena Sivén ja Timo Uusikylä jonka esitystä Tarja Vuola väritti teatterin keinoin. Whisky-kakkua leipoi Seppo Haapakoski hauskaan tyyliin, tuliko valmiiksi, en ole ihan varma.

Illallinen, Talent ja sen päälle vielä Raijan karaokea. Hienoja heittäytymisiä musiikin maailmaan.

LA 15.8. Tärkeä päivä – Seniorilaulaja SM-alkukilpailu – ( rumpujen pärinää ) - jatkoon puolivälieriin selviytyivät turkulaiset Merja Rantanen ja Timo Uusikylä sekä Kai Seppänen Jyväskylästä. Jatkoon päääsi myös duo Primadonna (Raija Bernitz ja Leena Sivén).
Perinteitä kunniottaen pidimme myös arpajaiset – voittoina Lumia-älypuhelinta, Riitan Jalkahoitola no1:n jalkahoitoa, HairCityn hiustenleikkuuta, kenkien hoitosettiä ym ym. Päävoitot menivät Toppisen Pertille, Teljon Pirjolle sekä Rantasen Merjalle. Lauantai aamuna golffarit kävivät tyydyttämässä himojaan hotellin ja kirkon välisellä nurmella. Lähemmäksi koivua kilpailu oli tasainen. Risto Iirola näytti taitoa vaativan kahden pallon lyöntinsä, helppoa kun sen osaa.

SU 16.8. Aamiainen ja kotia kohti. Ei kuitenkaan suoraan vaan Tallinnan televisiotornin kautta. Sirkka-Liisa oli varannut meille paikat torniin johon kerrallaan otettiin vain 100hlöä. Upeat maisemat 175m: korkeudesta. Alas olisi saanut tulla myös köyttä pitkin – ei tällä kertaa... Kotimatkan laivalla porukka taas valloitti karaokeyleisön – kyllä ovat huippulaulajia ja mukavia immeisiä – Montteerin väki kiittää!

Vielä erikseen IIIIISO KIITOS Bernitzin Raijalle joka 24h valmiina muita laulavaisia varten juontaen, säestäen, karaoket hoitaen ja paljon muuta. Mahtaakohan häntä uskaltaa edes pyytäää mukaan ensi vuoden reissulle?

.

11.8.

Niin, siis huomenna aikaisin lähtö Rakvereen - ei harmita yhtään!

10.8.

Vielä kaksi yötä ja sitten lähdetään perinteiselle Viron matkalla - tällä kertaa Rakveren kaupunkiin. Monenlaista uutta mukavaa matkalla - niistä myöhemmin...

31.7.

Ristot Siven ja Iirola hallitsivat Montteeri Masters golfkilpailua. Kuusankoskella pelatun kilpailun voiton vei Risto Siven. Hyvänä kakkosena Risto Iirola joka voitti myös PISIN DRAIVI-kilpailun. Kolmanneksi pelasi Jukka Kivimäki Ikaalisista. Tamperelaispelaajat Matti Sinikallio ja Tero Flinck jäivät palkintosijojen ulkopuolelle. Kiitos Iirolan Ristolle järjestelyistä Koski-Golfissa. Upeat puitteet, range, aamiaiset, saunat, herkulliset lounaat - kaikki toimivat. Kenttä itsessään on niin hieno että sinne täytyy mennä myös ensi kesänä pelaamaan. 2016 Montteeri Masters pelataan joko perinteisellä Viron matkalla tai mestari Sivenin kotikentällä. Onnittelut ja kiitokset kaikille mukana olleille, loistava päivä keliä myöden!

27.7.

Keskiviikkona lähdetään klo 6.30 Tammer-Golfin pihasta kohti Kuusankoske Koski-Golfia. Pelaamme Montteeri Masters kilpailun hhallitsevan mestarin Risto Iirolan kotikentällä. Ensi vuonna toivottavasti hallitseva mestari on tamperelainen.
Viime vuonna tehtiin joulutori ja -kirkkomatka Porvooseen. Tänä vuonna mennään 12.12. katsomaan miltä Joulu näyttää Rauman vanhassa kaupungissa. Tutustumme vanhan kaupungin Pyhän Ristin kirkkoon ja syömme maittavan lounaan KIVIKYLÄn ravintolassa josta voi samalla tehdä lihaostoksia. TERVETULOA MUKAAN!.

 

23.7.

Tänään nokka kohti Pietarsaarta Jaakon Päivät tapahtumaan. Päivätanssit Jouko Kytömäen johdolla. Mukana paitsi alkukilpailijoita mutta myös tuttuja mestareita vuosien takaa - mm Mikola, Junttila, Kallio, Vanhatalo. Rannan Arton orkesteri säestää - tietysti. Kaikki mukaan tapahtumaan

17.7.

Seniorilaulajat Pietarsaaressa to 23.7. Vanhoja ja mahdollisesti uusia tulevia mestareita tanssittaa yleisöä JAAKON PÄIVÄT-tapahtumassa. ks http://jokkekyto.123kotisivu.fi/298377012. TERVETULOA VIIHTYMÄÄN MUKAVAAN TAPAHTUMAAN KAUNIISEEN PIETARSAAREEN!

Puolivälierät lauletaan Tallinnan risteilylllä ti-ke 22.-23.9. Matkavarukset Lomalinja - www.lomalinja.fi! Tuosta oikealta löytyy lisätietoa kun klikkaat esitteen kuvaa. Laivallla kilpailijat esittävät vain yhden vapaavalintaisen laulun listaltamme.

 

16.7.

Flinckin Pertin ottamia kuvia "kuvagalleriassa". Hienolta kierrokselta hienoja kuvia - kiitos mukana olleet ja kiitos Pertti!

15.7.

Nyt on Tampereen alkukilpailun jatkajien nimet Seniorilaulajat sivulla - Onnittelut!

11.7.

Tampereen osakilpailu laulettiin eilen. Jatkoon päässeiden nimet päivitetään omalle sivulleen ensi viikon aikana. Leppoisaa kesää ja lomaa!

 

28.6

10.7. Seniorilaulaja alkukilpailu ja tanssit Tampereen Tapiolassa klo 20 alkaen. Sitä seuraava alkuerä mestarismies Jouko Kytölän johdolla Pietarsaaren JAAKON PÄIVÄT-tapahtuman yhteydessä 23.7. Pietarsaaressa esiintyy myös muutamia takavuosien mestareita, Joukon lisäksi mm Pirkko Junttila ja Erkki Vanhatalo – tarkempaa tietoa lähempänä tapahtumaa. Perinteinen Montteeri Masters GOLF-kilpailu hallitsevan mestarin Risto Iirolan kotikentällä Kuusankosken Koski-Golfissa 29.7. Kuusankoskelle järjestetään bussimatka Tampereelta. Lähtö kukonlaulun aikaan ja paluu ”joskus” illalla. Pelin ja ruokailun hinta on 55€, bussimatkan hinnan ratkaisee montako lähtijää tulee mukaan – kulut jaetaan tasapuolisesti kaikkien kesken. Pelaamaan mahtuu vielä ja voit lähteä Tampereelta bussilla päiväksi Kuusankoskelle vaikka et pelaisikaan. Ilmoittaudu mahdollisimmman pian niin varaamme sopivan kokoisen kulkupelin.

Finaalilippuja Turun SIGYN-saliin on jo kyselty. Lipun hinta 25€, voit tehdä jo SITOVAN VARAUKSEN Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

TOIVOTAMME MUKAVIA KESÄN PÄIVIÄ KAIKILLE!

23.6.

10.7. lauletaan ja tanssitaan Tampereen Tapiolassa. Parikymmentä kilpailijaa sekä kolme DUOa päälle. Loppuillan laulaa ja tanssittaa Kaija Pietilä. Niin, tietysti Arto Rannan orkesteri - Hannu Heikkilä ja Jukka Mäkitalo. Liput 10€, tulkaahan tanssimaan. Talossa puffetti, kahvia ja pulllaa ja ulkogrillistä huippuhyvät makkarat! TERVETULOA!

8.6.

6.7. VIIDEN KIRKON KIERROS SASTAMALAN SUUNTAAN - Suoniemi, Karkku, Pyhä Maria, Pyhä Olavi, Tyrvää. Ruokailu Karkun evankelisella opistollla + retkikahvit Sastamalassa (Vammalassa). Lähtö klo 8, paluu n klo 17. Matkan hinta vain 48€, sis matkat, opastukset, ruoka ja kahvi. Vielä mahtuu mukaan, tervetuloa

26.5.

Koulutusviikonvaihde takana - paljon oppia, karaokea ja hyvää mieltä. Kommentit kurssilaisilta oli että näitä pitäää jatkaa myös muilla teemoilla mm mikrofonin käyttö, hengitys ym ym.
Tänäään tuli mukava varmistus, Heikki ja Pia Kahila lähtevät mukaan puolivälieräristeilylle juontamaan 22.-23.9. Heikki on ollut kanssamme monessa mukana ja upeata jatkaa taas yhteistyötä.

19.5.

Vielä yksi paikka ensi viikonlopun koulutus/karaokeviikonvaihteelle Tampereen Aitolahteen. Varaa nopeasti!

17.5.

Karjalohjan karsinta takana - mukava lauluiikonvaihde taas, uusia ja vanhoja tuttuja paikalla. Jatkajien nimet Seniorilaulajat sivulla.
Karkussa Seniorikurssi - tutustukaa tästä http://www.keokarkku.fi/kalenteri/show.tmpl?id=406;sivu_id=144

 

13.5

Ensi viikonloppuna pe-la 15.-16.5 lauletaan Karjalohjan kylpylähotellli Päiväkummussa Seniorilaulaja SM-alkukilpailu. Tanssitahdit takaa Arto Rannan orkesteri, juonnot hoitaa Mestari 2013 Riitta Harmia. Tuomaristossa mukana mm Pablo Seppä. Tervetuloa viiihtymään mukavaan Päiväkummun hyväään tunnelmaan!
Reposaaren matka lähenee - su 14.6. Klikkaa oikealla olevaa matkan mainosta, niin siitä aukeaa lisätietoa koko päivän matkasta - JUURI NYT on aika ilmoittautua mukaan!

SPR:n Hyväntekeväisyyskonsertti ti 19.5.2015 kello 18.00 Tampere-talon aulassa. Konsertin kesto n.45min. Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua. Konsertissa esiintyy Kamariorkesteri Tampere Chamberin pienyhtyeitä; Lipaskeräys Nepalin uhrien hyväksi.

 

10.5.

Ruotsista jatkoon selviytyneiden nimet Seniorilaulajat sivulla. Pietarsaaressa kilpaillaan to 23.7.

8.5.

Tänään lauletaan Seniorilaulaja SM-alkukilpailu Ruotsin Barkarby centrumissa, Jaktplan 6. Lisätiedot Anja Kempppainen - ilmoittautua voi vielä paikan päällä. Tsempit ja menestystä kaikille kilpailuun osallistuville ja myös paikallisille järjestäjille! Olisi mukava olla mukana mutta tänään saatetaan Seniorilaulajakilpailusta tutuksi tullut Usko Backman viimeiseen lepoon.

4.5.

Tampere kilpailukartalle, pe 10.7. Tapiolassa tanssitaan Seniorilaulaja SM-alkukilpailun tahtiin.

Galleria sivulla Pertin ottamia laadukkaita kuvia SUOMI ON HYVÄ MAA-konsertista Sampolasta. Tilaisuus oli Pirkanmaan Sotaveteraanien virallinen juhla jossa oli hyvin arvokas tunnelma.
Toukokuun Aitolahden kurssille mahtuisi vielä pari innokasta ja opinhaluista laulajaa mukaan - lua alempaa kurssiohjelmasta, varmasti antoisa!

Kesän matkat lähestyvät - varauksia kannattaa tehdä, Ilmajoen Musiikkijuhlien Juhlakonsertissa Karita Mattila, Reposaaren merellisiä maisemia ja nähtävyyksiä sekä kesäteattteri, Viiden kirkon kierros Sastamalan suuntaan. Klikkaa oikealta matkan ikonia niin saat lisätietoa.

20.4.

Kansallinen Veteraanipäivä 27.4. http://www.hameenlinna.fi/Kaupunki-info/Kansallisen-veteraanipaivan-paajuhla-2015/. Tampereella otamme ennakkoa - Pirkanmaan Veteraanijuhla Tampereen Sampolassa la 25.4. klo 18. Klikkaa tilaisuuden julistetta oikealla olevasta palkista niin saat lisätietoa tapahtumasta. Tervetuloa mukaan sotiemme veteraaneja kunnnioittaen!

11.4

Rauhalahden alkuerästä puolivälierään päässeet laulajat löytyvät omalta sivultaan.

 8.4.

Ensi viikonloppuna se taas alkaa - SENIORILAULAJA SM-kilpailu jo 22. kerran. Kierros starttaa Kuopion Rauhalahdesta pe-la 10.-11.4. Molempina iltoina aloitetaan klo 21. Tervetuloa laulamaan, tanssimaan ja viihtymäään hienossa miljöössä ystävien parissa. Orkesterina tuttu Rannan Arton orkesteri, juonto ja laulu Mestaritar 2013 Riitta Harmia. Tuomaristossa mm Mestaritar 2007 Kuopion Pirjo Tossavainen sekä 7 Seinähullusta tuttu Pablo Seppä.

Tässä vielä vinkki - KOULUTUS-, URHEILU- JA ESIINTYMISVIIKONLOPPU
PE-SU 22.-24.5.
Mirja Ahosen viesti kurssille tulijoille:
Toivotan sinut puolestani tervetulleeksi LAULAJAN KOKONAISILMAISU JA YLEISÖN HALTUUNOTTO koulutuspäivään Aitolahdelle Tampereelle.
Muutamia valmistautumisohjeita: Varaa mukaan mukavat, liiikkumisen salllivat vaatteet. Myös ulkoilua ajatellen, mutta erityisesti sisätiloissa tapahtuvaan liikkumiseen. Lisäksi ohutpohjaiset sisäliikuntatossut tai liukumattomat sukat.
Ennakko tehtävänä on muistella tutut kansanlaulut - Soittajapaimen (trad), Yksi ruusu on kasvanut laaksossa (trad), Ison talon Antti ja Rannanjärvi (trad). Oman ohjelmiston lauluja on mielessä ja muistissa varmaan useampiakin, mutta valitse yksi niistä mukaan koulutukseen.
Näiden lisäksi ei muuta valmistautumista kuin että tule ihan omana itsenäsi ja ota matkaan paljon apposen avointa mieltä ja uteliasta intoa!
terv Mirja Ahonen, draamaohjaaja

Viikonloppuna tehdään Aitolahti-kiertoajelu jolla käynti mm viinitilalla. Urheilua, saunomista, karaokea, tanssia, ulkopelejä ym ym. TULE MUKAAN - tehdään yhdessä mukava ja opettavainen viikonvaihde!

------------

Tänään poikkesimme hirveässä myrskysäässä (näimme yhden puun kaatuvan tielle, ei onneksi auton päälle) Turussa sopimassa vuoden 2015 finaalista. Se tullaan laulamaan la 21.11. Turun Konservatorion SIGYN-salissa josta saimme hyvät kokemukset turkulaisten Seniorilaulajien konsertissa maaliskuun 25. päivä. Äänet, valot ja varsinkin kaikki toimivat siihen malliin että oli helppo päätös viedä finaali juuri sinne! Samalla matkalla sovimme myös yhteistyöstä yöpymisistä sekä finaalinjälkeisestä ruokailusta ja karaokesta perinteisen BORE-laivan kanssa joka nykyäään toimii hotelllina Aura-joen rannalla lähellä finaalisalia. Sovimme myös että annetaan halukkaiden esiintyä laivalla edellisiltana, perjantaina, omillla taustanauhoilla. Nopeimmat ilmoittatuneet pääsevät lavalle. Bore rakentaa Senioreille edullisen paketin joko pe-su tai la-su. Hinnat kerrotaan heti kun saamme ne laivalta. Moni on saattanut matkustaa ensimmäisen Ruotsin matkansa kyseisellä laivalla joka on todella hienossa kunnossa. Ensi perjantaista  Kuopion Rauhalahdesta alkaen keskitymmme kohti SIGYNin finaalia ja BOREn viikonloppua.

27.3.
KOULUTUS-, URHEILU- JA ESIINTYMISVIIKONLOPPU
PE-SU 22.-24.5.
Mirja Ahosen viesti kurssille tulijoille:
Toivotan sinut puolestani tervetulleeksi LAULAJAN KOKONAISILMAISU JA YLEISÖN HALTUUNOTTO koulutuspäivään Aitolahdelle Tampereelle.
Muutamia valmistautumisohjeita: Varaa mukaan mukavat, liiikkumisen salllivat vaatteet. Myös ulkoilua ajatellen, mutta erityisesti sisätiloissa tapahtuvaan liikkumiseen. Lisäksi ohutpohjaiset sisäliikuntatossut tai liukumattomat sukat.
Ennakko tehtävänä on muistella tutut kansanlaulut - Soittajapaimen (trad), Yksi ruusu on kasvanut laaksossa (trad), Ison talon Antti ja Rannanjärvi (trad). Oman ohjelmiston lauluja on mielessä ja muistissa varmaan useampiakin, mutta valitse yksi niistä mukaan koulutukseen.
Näiden lisäksi ei muuta valmistautumista kuin että tule ihan omana itsenäsi ja ota matkaan paljon apposen avointa mieltä ja uteliasta intoa!
terv Mirja Ahonen, draamaohjaaja

26.3.

Nyt täytyy tamperelaisen kehua Turkua - aivan mielettömän upea konsertti Turun Seniorilaulajien kanssa SIGYN-salissa. Väkeä sali pullollaan ja kaikki toimi kuin se kuuluisa juna wc. Kiitos solisteille, kuorolle sekä tietysti illan juontajalle Vuolan Tarjalle. Hieno ilta, tehrään toistekki! Unohtaa ei sovi Arto Rannan konserttiorkesteria - toimii!

Mestaritar Eija Kettunen sai viikolla huomionosoituksen yli 30 vuotisesta toiminnastaan naiskuorolaulun hyväksi. Laulajana monessa naiskuorossa, Suomen naiskuoroliiton hallituksessa, jossa myös varapuheenjohtajana sekä viimeiset vuodet liiton toiminnantarkastajana - kultainen ansiomerkki. ONNITTELUT!

19.3.

Kysymys kentältä - saako kevään koulutusviiikonloppuun ottaa puolison mukaan? No tottakai saa, varmasti mukavaa tekemistä kaikille - tervetuloa!

17.3.

Vielä ehtii mukaan SENIORILAULAJA SM-kilpailuun, kuten myös hyvän suosion saaneeseen sanoituskilpailuunkin. Kevään kurssilla on vielä tilaa, kuten myös Viron Rakveren matkalla - TERVETULOA MUKAAN! Näistä tarkemmin, klikkaa vas konsertit ja tapahtumat.
RUOTSIn alkukilpailu 8.5. Barkarby centrum, Jaktplan 6. Lisätietoja Anja Kemppainen - 0046 70 2388718.
Huomaa tulevat konsertit - KUN ELÄMÄ HYVÄKSYY, Turun Seniorilaulajien kevätkonsertti sekä SUOMI ON HYVÄ MAAN, Pirkanmaan veteraanikonsertti. Näistä tarkempaa tietoa kun klikkaat oikeata kuvaa tuosta oikelta. Sieltä aukeaa myös viimeisin BULLETIN jossa mm Seniorilaulaja SM-kilpailusta tietoa.

4.3.

Uusi kilpailupaikka seniorilaulajat sivulla...

2.3.

Tampereen Lapinniemessä kahvila-ravintola Ansarissa vietetään tiistaisin klo 17 alkaen Seniorien lauluiltaa. Tämän viikon tiistaina mukana laulattamassa ja tarinoita kertomassa mm Pekka Hilden. Kaikki isolla porukalla mukaan laulamaan ja viihtymään! Soittimia löytyy - saa soittaakin Topi Marjamäen kanssa!

1.3.

Mukavaa maaliskuuta! Mukava turinatuokio tänään Tarja
Vuolan kanssa. Tarja tulee toukokuuussa Aitolahteen teatteriohjaaja Mirja Ahosen avuksi koulutusviikonlopulle. Kurssista tulee varmasti antoisa ja opettavainen - puhuttiin tunteiden esilletuomisesta sekä myös niiden peittämisestä
ettei tunnetila "voita" ja pilaa esitystä. Miten esiintyjä opppii tuottamaan omasta ilmaisustaan uusia oivalluksia. Puhutaan
myös yhteydenluomisesta yleisöön. Viikonloppuun kuuluu
paljon muutakin - saunomista, karaokea, grillausta, Aitolahti sightseeing, mm maistajaiset Teiskon Viinitilalla.

22.2.

Turun Seniorilaulajat esiintyvät Konservatorion Sigyn-salissa ke 25.3. klo 19. KUN ELÄMÄ HYVÄKSYY-konsertissa esiintyvät Maija Alitalo, Raija Hiivola, Harri Hursti, Ola Mikola, Ritva Mäntsälä, Martti Luolamaa, Timo Uusikylä sekä kuoro Seniorikulkuset jota johtaa Arja Lyly. Konsertin juontaa Tarja Vuola. Solisteja säestää Arto Rannan konserttiorkesteri. Konsertin kaikki solistit esittävät heille itselleen rakkaita ja tärkeitä lauluja. Klikkaa konsertin juliste tekstin oikealta puolelta niin saat lisätietoja. Liput 20€ suoraan solisteilta tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

18.2.

Rannan Arton orkesteri ei pääse lähtemään kesällä Eestin Rakvereen Artolle henkilökohtaisesti tärkeän esiintymisen ilmaantuessa samaan ajankohtaan. Direktoraatti on istunut ja tehnyt päätöksen että alkukilpailu lauletaan karaoketaustoilla.

15.2.

Myös hakkerit ovat taas olleet kiinnostuneita sivuistamme, ihan Ranskaa ja Venäjää myöden. Jos ilmoittatuminen ei onnistu sieltä mistä pitäisi, lähetä yhteys- ja kilpailutietosi os Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

12.2.

Nyt on alkanut tulla ilmoittautumisia kilpailuun, kuten joka vuosi näinä päivinä. Myös muutama DUO on osallistumassa, yhtyeitä ei vielä toistaiseksi ainuttakaan. Myös sanoituskilpailuun tuli parit ensimmäiset sanat tänään, mukavaa!
Toukokuun kurssille otetaan rajoitettu määrä (opettajan määräys että kaikki saavat kurssista mahdollisimman paljon irti). Vielä mahtuu, tutustu tarkemmin ja tule mukaan. Varmasti antoisa ja hauska viikonloppu!

9.2.

Tervetuloa viettämään Ystävänpäivää Tampereen Sampolaan. Tilaisuuden juliste aukeaa klikkaamalla oikealla olevaa ikonia. Sieltä voit varata myös paikan salista itsellesi. Nähdään siellä!

3.2.

Järvisen Eero, Marita Saal, Iira Virtanen, Unto Korpi, lauluyhtye Humaus - hallitsevia mestareita - hienoja sellaisia! Nyt aletaan etsiä uusia, on aika ilmoittautua tämän vuoden kilpailuun, se käy helposti Seniorilaulajat / ilmoittautuminen-sivun kautta. Kevään koulutus- urheilu- ja karaokeviikonloppu voi antaa uutta ilmettä esiintymiseen. Opettajina teatteriohjaaja Mirja Ahonen ja häntä avustaa teatterin näyttämöiltä tuttu Tarja Vuola. Heidän tavoitteenaan on opettaa uusia oivalluksia oman ilmaisun mahdollisuuksista. Samalla mietitään miten luodaan elävää yhteyttä yleisön kanssa. Kurssilaiset "vedetään mankelin läpi" mutta sen jälkeen on helpompi mennä oikean yleisön eteen. Ilmoittautuneille lähetetään etukäteen ohjeet miten valmistautua kurssiin ja mitä lauluja pitää osata kurssillle tullessaan. TERVETULOA OPPIMAAN UUTTA!

 

24.1.

TERVETULOA Montteerin uusituille sivuille, toivottavasti maistuu kaikille Teille!

Nyt Seniorilaulajat sivulta löytyvät tähän esti vahvistetut vuoden 2015 kilpailupaikat ja -laulut. On aika ilmoittautua mukaan!

Viime vuonna sanoituskilpailu aiheutti niin paljon positiivista värinää että kilpailu tehdään myös tänä vuonna. Viime vuonna sanat tehtiiin aiemmin laulettuihin lauluihin - nyt tehdään asia astetta haasteellisemmaksi. Sanoitettavat laulut löytyvät soitettuina ja nuotteina omalta sivultaan. Sanoituksille ei ole asetettu mitään aihepiiriä, SANA ON VAPAA, olkaa hyvä!

Konsertteihin ja matkoille on nyt helppo varata oma paikka. Klikkaa kiinnnostavaa tapahtumaa listalta niin se avaa automaattisesti ilmoittautumissivun, TERVETULOA MUKAAN MATKOILLE, KOULUTUKSEEN, KILPAILUUN TAI KONSERTTEIHIMME!

Tampereinen kahvila-ravintola ANSARI Lapinniemessä alkaa keväällä järjestää SENIORI-iltoja. Jos haluat mukaan esiintymään illan emännäksi/isännäksi, niin ota yhteyttä. Ansaria hoitaa jo toista vuotta Esko Marjamäki (Topin poika) vaimonsa kanssa. Ravintolassa ei ole alkoholi oikeuksia mutta "miljoona" erilaista teetä ja kahvia sekä maailman parhaat leivonnaiset ja kakut.

8.1.2015

HYVÄÄ VUOTTA 2015 TEILLE KAIKILLE!!

Aloitan uuden vuoden vanhoja muistelemalla - sanoituskilpailun voittajat alla, ensin Marja-Liisa Järvisen ja toisena Martti Kuuurilan sanoitukset jotka Eija Hinkkala arvioi viime vuoden parhaiksi.
Kilpailu uusitaan tänä vuonna Arto Rannan sävellyksiin, siis aivan uusia biisejä. Sanojen toivotaan "liippaavan" Seniorilaulajia... Nuotit ovat jo Terolta tilattavissa, musiikki pyritään saamaan linkillä sivuiltamme kuuultaviksi asap.

Blogi 2014 

Blogi 2013

Blogi 2012 +2011

 

 

   
© Montteeri Oy 2015